Időben fel kell készülni az őszi és téli megfázásokra, hiszen a védekezés jóval könnyebb és olcsóbb, mint a súlyos influenza kezelése. Fogyasszunk elegendő szezonális gyümölcsöt, valamint talán kevéssé ismert trükk, de a zöldségeket a hidegebb időszakban pároljuk, vagy süssük meg – számtalan ínycsiklandó és egyszerű, mégis egészséges fogást készíthetünk belőlük. Nem csak az immunrendszerünket védjük e körültekintő táplálkozással, de a vonalainknak is jót tesz. A sütőtök például kiváló választás lehet magas A vitamin tartalmának köszönhetően. A vitaminok közül a C és a D vitamin különösen ajánlott a hűvösebb időjárás beköszöntével, az echniacea és az ashwaganda pedig remek immunerősítők, utóbbi kettőt pedig nem árt kúraszerűen alkalmazni. A témában Bosnyákovits Tündét, a vármegyei tisztifőorvost kérdeztük.
Jelenleg egyébként a covid vírus fordul elő a leggyakrabban, de jelen van az influenza és az RSV vírusa is a levegőben.
HALLGASD MEG A TELJES BESZÉLGETÉST NAPITÉMA PODCASTUNKBAN!