Egy friss rendeletmódosításnak köszönhetően több allergén összetevő is tiltólistára kerül a közétkeztetésben. Ilyen a földimogyoró, a diófélék, a szezámmag és a belőlük készült termékek – írta a Magyar Közlöny. Mindez azt jelenti, hogy a rendelet életbe lépésével, vagyis február 9-től eltűnik az állami közoktatási intézmények menzájáról többek között a diós tészta, a müzliszelet, a mogyorókrémes kenyér, vagy éppen a szezámos panírba forgatott rántott hús. A módosítás tartalmazza azt is, hogy az 1 és 3 év közötti gyerekek nem kaphatnak 23 százaléknál magasabb zsírtartalmú húskészítményt, valamint hogy a közétkeztetésből kivonják a cukrokat és az édesítőszereket tartalmazó üdítőitalokat és szörpöket is, illetve, hogy gyümölcslén kívül más gyümölcsitalt nem kaphatnak a gyerekek.