00:00 - 05:00 Zenemix 06:00 - 06:07 Szeged és környékének legfontosabb hírei 05:00 - 10:00 Café 88 Heti műsor

Milyen a jó bor? A szakértő válaszol – INTERJÚVAL!

A reduktív eljárással készült borok nem sötétek, és nem emlékeztet az illatuk a reszelt almáéra. A könnyed primőr borok – mint a cserszegi fűszeres, az Irsai Olivér, vagy a rosé – általában egy évig „élnek”, ami azt jelenti, hogy körülbelül egy évig őrzik meg eredeti minőségüket. Az új borok novemberben kerülnek a boltok polcaira, így érdemes olyan választani, ami megfelel ezeknek a követelményeknek. Ahhoz, hogy alapszintű tudást szerezhessünk a borokról, érdemes időnként ellátogatni egy-egy borkóstolóra: így könnyebben meg tudjuk különböztetni majd a jó bort a „fáradt” boroktól. A témában Pintér Tamást, a szegedi Ujvári Pincészet borászát kérdeztük.

A primőr borok egyébként irányított erjesztéssel, hűtött körülmények között készülnek, acéltartályokban.

HALLGASD MEG A TELJES BESZÉLGETÉST NAPITÉMA PODCASTUNBAN!