Szegedi  hírek
Átépítés Szegeden
Szegedi   2012-08-03 15:14:57
iwiw facebook twitter
Szeged, Vásárhelyi Pál utca komplex felújítása projekt II. ütem Hétfőtől egyirányú a Vásárhelyi Pál utca a Bakay N. utcától a Kenyérgyári útig, kezdődnek az útszélesítési munkák

Szeged, 2012. augusztus 2. – Augusztus 6-án megkezdődnek a Vásárhelyi Pál utca második szakaszán az útszélesítési munkálatok. Ezért hétfőtől egyirányú lesz a Vásárhelyi Pál utca a Bakay Nándor utcától a Kenyérgyári útig. A 13, 13A és a 90, 90F buszjáratok útvonala is módosul. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Hétfőn elkezdi a kivitelező a Vásárhelyi Pál utca útszélesítési munkálatait; a tervek szerint december végéig megvalósuló beruházás a Szeged, Vásárhelyi Pál utca komplex felújítása projekt II. üteme.

Az építkezések miatt hétfőtől egyirányú lesz a Vásárhelyi Pál utca Bakay Nándor u. és Kenyérgyári út közötti szakasza, a Kálvária sugárút felé. Az átépítés ideje alatt egy sávon végig járható lesz az egyirányú szakasz. Torlódások kialakulására lehet számítani, ezért, aki teheti, kerülje el ezt az útszakaszt. Az érintett keresztutcák megközelíthetősége lehetőség szerint végig megmarad. (Lásd a forgalomváltozásokat bemutató térképünket!)

Hétfőtől módosul a 13, 13A és 90,90F jelű autóbuszjáratok útvonala is. Móraváros irányban az érintett szakaszon levő két autóbuszmegálló továbbra is üzemelni fog. A másik irányban terelőútvonalon közlekednek az autóbuszok: a 13, 13A járat a Katona J. u.-Kálvária sgt.-Londoni krt.-Mars tér módosított útvonalon közlekedik, a 90, 90F járat pedig a Katona J. u.-Kálvária sgt.-Boross József u.-Bakay N. u.-Vásárhelyi Pál u. terelő útvonalon viszi majd az utasokat a meglévő megállóhelyeket használva. (Lásd a forgalomváltozásokat bemutató térképünket!)

Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


A Vásárhelyi Pál utca komplex felújítási munkáit és a Rókus-móravárosi főgyűjtő csatorna építési munkáit a közbeszerzés nyerteseként a Colas Út Zrt. végzi nettó 564 millió forint értékben. A Vásárhelyi Pál utca felújítása uniós pályázatból valósul meg, melyhez az Európai Unió és a Magyar Állam 206,9 millió forintos támogatást nyújt, a főgyűjtő csatorna megépítése a vízügyi építési alapból kerül finanszírozásra. A felújítás részeként a Vásárhelyi Pál utcában kétszer két forgalmi sáv épül a Bakay N. utca és a Kenyérgyári út közötti szakaszon. Mindkét oldalon kerékpársáv és járda létesül, négy autóbuszmegálló épül utasváróval, és 20 db kerékpártámasz kihelyezésére is sor kerül. A Vásárhelyi Pál utca felújításának első ütemében elkészült főgyűjtő csatorna továbbépül a Kálvária sugárútig. A sugárúttól pedig ideiglenes nyomóvezeték épül a Sancer-tavi befogadóig.

« Vissza a(z) szegedi hírekhez
facebook  88